Penne Rigate med strimlad oxfilé och valnötter
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Om rörpasta >

 

 

Om pasta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Penne Rigate med strimlad oxfilé och valnötter

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 195

Kcal / portion: 1091

GBR (GI) / port: 13

Recept: 4363 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 12%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 558 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om rörpasta > Äts ej

Om pasta > Äts ej

...

Skapat av
Christian Campogiani

Tillagning (20 min )

  1. Koka pasta enligt anvisningar på paketet.
  2. Dela zucchini i fyra delar på längden och skär halvcentimetertjocka bitar. Strimla oxfilé. Skär tomat i stavar.
  3. Bryn smör. Stek oxfilén på hög värme tills den fått fin yta, cirka 2 minuter. Salta och sänk värmen.
  4. Blanda ner zucchini och valnötter i stekpannan. Stek tills zucchinin fått färg. Häll på grädde och låt sjuda i cirka 5 minuter.
  5. Lägg tomaterna i såsen, blanda ihop. Lägg pastan i såsen. Garnera med parmesan och valnötter.

Kockens kommentar

Penne (it. fågelpenna) Rigate (it. räfflad) är en klassisk rörpasta, som passar utmärkt i kombination med lättflytande tomatsås vilket fångas upp av räfflor och hål. Kan även med fördel användas i gratänger eftersom räfflorna gör pastan robust. Läs mer > Rörpasta.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem