
Annes edamamedumplings
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 37

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1496 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 3%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om asiatisk dumplings > Äts ej
Om dumplings > Äts ej
Om vårrulledeg > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Spritsa edamamebönor om baljan är kvar, dvs tryck ut dem ur skalet. Finhacka vårlök och koriander.
- Blanda bönor, vårlök, koriander och salt.
- Ta ut degpastan ur kylskåpet och skär den i rundlar eller fyrkanter cirka 10 centimeter breda.
- Lägg en tesked blandning på varje degplatta. Pensla kanterna med vatten och vik ihop till ett knyte.
- Sås: Skala och finriv ingefära och finstrimla chili i en bunke. Pressa över limejuice. Blanda med fisk- och sojasås. Låt stå cirka 10 minuter innan servering.
- Ångkoka dumplings, eller lättkoka i vatten, cirka 7 minuter. Servera med sås. Ris passar till.