Annes edamamedumplings
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal knyten: 40

Om asiatisk dumplings >

 

 

Om dumplings >

 

 

Om vårrulledeg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Annes edamamedumplings

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 37

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1496 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 3%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 28 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om asiatisk dumplings > Äts ej

Om dumplings > Äts ej

Om vårrulledeg > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Spritsa edamamebönor om baljan är kvar, dvs tryck ut dem ur skalet. Finhacka vårlök och koriander.
  2. Blanda bönor, vårlök, koriander och salt.
  3. Ta ut degpastan ur kylskåpet och skär den i rundlar eller fyrkanter cirka 10 centimeter breda.
  4. Lägg en tesked blandning på varje degplatta. Pensla kanterna med vatten och vik ihop till ett knyte.
  5. Sås: Skala och finriv ingefära och finstrimla chili i en bunke. Pressa över limejuice. Blanda med fisk- och sojasås. Låt stå cirka 10 minuter innan servering.
  6. Ångkoka dumplings, eller lättkoka i vatten, cirka 7 minuter. Servera med sås. Ris passar till.

Kockens kommentar

Wonton wrappers är vårrulledeg med ägg vilket ger lite tjockare deg (läs mer > Om vårrullar). Finns att köpa i asiatiska butiker, men filodeg går lika bra att använda. Dumplings är mat i degpaket, till exempel asiatiska dumplings (läs mer > Om dumplings). Edamameböner säljs vanligen frysta i balja (skal) eller skalade. Läs mer > klicka på ingrediensen. För fylligare måltid servera dumpling med kokt ris.

Passar till

Kokt ris

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem