Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 846

GBR (GI) / port: 16
Recept: 3383 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 6%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om pasta > Äts ej
Om trådspagetti > Äts ej
Om tomatsåser > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Christian Campogiani
Tillagning (20 min + 30 min )
- Koka pasta enligt anvisningar på paketet.
- Blanda bröd och mjölk. Blanda ihop ingredienserna till köttbullarna i en skål. Ställ in i kylen 30-60 minuter.
- Rulla köttbullarna. Värm olja i en stekpanna. Stek köttbullarna på hög värme tills de får fin stekyta. Sänk värmen något och stek tills de är genomstekta.
- Häll på tomatsås och vatten i stekpannan och låt koka ihop. Blanda ihop med pastan och servera.
Kockens kommentar
Christian Campogiani: Det här är en klassisk ”Lady & Lufsen”-pastarätt med saftiga köttbullar, på italienskt vis i tomatsås, och tunn Capellini. Det är viktigt att blanda köttfärsen med händerna så att inte luftbubblorna försvinner, för då blir köttbullarna lätt kompakta och torra.Capellini är lång och mycket smal till formen, och har fått sitt namn från det italienska ordet Capelli som betyder hår. Dess tunna form gör att den med fördel kombineras med lättflytande såser. Läs mer > Om trådspagetti. Basilicosås är en tomatsås kryddad med basilika, läs mer > Om tomatsåser.