
Pasta med köttfärssås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 876

GBR (GI) / port: 15
Recept: 3504 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 7%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Koka pasta enligt anvisningar på paketet.
- Skala och hacka lök. Grovhacka oliver.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs lök utan att bränna på medelvärme.
- Tillsätt nötfärs. Smula sönder färsen med en trägaffel. Stek tills all färs har fått färg.
- Tillsätt krossade tomater, salt och peppar. Småkoka cirka 8 minuter.
- Tillsätt oliver. Rör runt och låt koka ytterligare någon minut innan servering.
Kockens kommentar
Pasta och tomatsås är nästan oskiljaktigt i Italien och köttfärssås är en vanligt variant av tomatsås. I Italien kallas köttfärssås för ragu. Läs mer > Om pastasåser.