Gratinerad cannelloni med ricotta och spenat
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Om rörpasta >

 

 

Om italiensk pastasås >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Gratinerad cannelloni med ricotta och spenat

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 887

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3548 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 8%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 551 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om rörpasta > Äts ej

Om italiensk pastasås > Äts ej

...

Skapat av
Christian Campogiani

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 235ºC grillvärme.
  2. Tina och hacka spenat. Blanda spenat, ricotta och salt. Fyll en spritspåse med fyllningen.
  3. Smält smör, vispa ner mjöl. Tillsätt salt, peppar och muskot. Häll på mjölk i omgångar till önskad konsistens. Rör hela tiden så att det inte klumpar sig eller fastnar i botten.
  4. Fyll cannelloni-rören med fyllning, lägg i en smord form. Täck med béchamelsås och toppa med tomatsås. Ställ in i ugn cirka 20 minuter.

Kockens kommentar

Stående cannelloni: Vill du servera som stubbar ska Cannellonin förkokas i cirka 6 minuter. Kyl därefter ner rören direkt i kallt vatten. Dela Cannellonin på tre delar, ställ dem i formen och spritsa i fyllning. Använd béchamelsås gjord på hälften av mjölken. Häll över béchamelsåsen på de stående små stubbarna och avsluta med tomatsås. Ställ in i ugn cirka 10 minuter. Arrabiata är en klassisk italiensk pastasås, läs mer > Om italiensk pastasås.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem