Påskris ¤
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas ris >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Påskris ¤

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 788

GBR (GI) / port: 41

Recept: 3151 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 3%

Kolhydrater: 22%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 604 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas ris > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Skala och finhacka rödlök och vitlök.
  2. Hetta upp smör i en tjockbottnad kastrull. Lägg i rödlök, vitlök och ris. Fräs någon minut.
  3. Slå på vin och låt koka någon sekund. Slå på vatten, kycklingfond och saffran. Sänk värmen och låt småputtra cirka 20 minuter. Rör om då och då så att det inte fastnar i botten. Dra åt sidan.
  4. Kärna ur och strimla paprika. Tärna zucchini.
  5. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg i paprika och zucchini. Fräs någon minut.
  6. Blanda paprika, zucchini, russin, salt och peppar med riset.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem