Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 183

Kcal / portion: 881

GBR (GI) / port: 16
Recept: 3525 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 11%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om pasta > Äts ej
Om spagetti > Äts ej
Om pesto > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Christian Campogiani
Tillagning (15 min )
- Koka pasta enligt anvisning på paketet.
- Grovhacka basilika. Kvarta körsbärstomater. Hacka chili.
- Värm pesto i tre stekpannor eller kastruller på låg värme. Tillsätt 2/3 av vattnet och rör försiktigt. Tillsätt övriga ingredienser i respektive panna.
- Fördela pastan i de tre pannorna och tillsätt 1/3 av vattnet. Salta vid behov. Servera!
Kockens kommentar
Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet: Det här är en klassisk rätt från Genua som är pestons hemstad. Om man ska göra den här rätten till flera personer är det även fräscht att tillaga lite av varje sort och servera på samma tallrik, eftersom de har olika färg. Bavette är en smal bandpasta (läs mer > Klicka på ingrediensen) och passar utmärkt att kombineras med just pesto. Läs mer om pesto > klicka på ingrediensen.Bavette, trenette och linguine är tre pastasorter som klassiskt används med pesto. Läs mer > Om spagetti.