Fusilli med musslor och tonfisk
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Om spiralpasta >

 

 

Om italiensk pastasås >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fusilli med musslor och tonfisk

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 870

GBR (GI) / port: 11

Recept: 3481 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 5%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 637 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om spiralpasta > Äts ej

Om italiensk pastasås > Äts ej

...

Skapat av
Christian Campogiani

Tillagning (25 min )

  1. Koka pasta enligt anvisningar på paketet.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg i hela vitlöksklyftor och feferoni.
  3. Tillsätt avrunnen tonfisk, tomatpuré, vitt vin, fiskfond, arrabbiatasås, musslor och körbärstomater.
  4. Rör ihop, och låt puttra på låg värme i cirka 5-10 minuter eller tills musslorna öppnat sig. Om de inte öppnar sig, kasta dem.
  5. Blanda ihop och garnera med grovhackad bladpersilja.

Kockens kommentar

Christian Campogiani: Det här är en tomatbaserad sås som kommer från södra Italien där man generellt använder tomatsåser i stället för gräddsåser. Personligen rekommenderar jag att använda tonfisk på burk av hög kvalitet när man lagar rätten, eftersom det blir godare än med färsk tonfisk.

Fusilli är en spiralformad pasta som passar bäst ihop med rika ost- och gräddbaserade såser som lätt fångas upp i spiralen. Läs mer > Om spiralpasta. Arrabiata är en klassisk italiensk pastasås, läs mer > Om italiensk pastasås.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem