Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 870

GBR (GI) / port: 11
Recept: 3481 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 5%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om spiralpasta > Äts ej
Om italiensk pastasås > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Christian Campogiani
Tillagning (25 min )
- Koka pasta enligt anvisningar på paketet.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg i hela vitlöksklyftor och feferoni.
- Tillsätt avrunnen tonfisk, tomatpuré, vitt vin, fiskfond, arrabbiatasås, musslor och körbärstomater.
- Rör ihop, och låt puttra på låg värme i cirka 5-10 minuter eller tills musslorna öppnat sig. Om de inte öppnar sig, kasta dem.
- Blanda ihop och garnera med grovhackad bladpersilja.
Kockens kommentar
Christian Campogiani: Det här är en tomatbaserad sås som kommer från södra Italien där man generellt använder tomatsåser i stället för gräddsåser. Personligen rekommenderar jag att använda tonfisk på burk av hög kvalitet när man lagar rätten, eftersom det blir godare än med färsk tonfisk.
Fusilli är en spiralformad pasta som passar bäst ihop med rika ost- och gräddbaserade såser som lätt fångas upp i spiralen. Läs mer > Om spiralpasta. Arrabiata är en klassisk italiensk pastasås, läs mer > Om italiensk pastasås.