Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 279

Kcal / portion: 1430

GBR (GI) / port: 5
Recept: 5719 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 21%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sallad:
Mâchesallad 1.0 förp. 0%
Körsbärstomater 10.0 styck 1%
...
![]()
Skapat av
Anna, Kockskolan
Tillagning (2 tim )
- Blanda mjöl med ytterst lite salt. Blanda i kylskåpskallt smör till en smulig massa.
- Tillsätt kallt vatten. Arbeta ihop till en fast deg. Tryck ut degen i en pajform. Ställ pajformen i kylskåp 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Grädda pajskal cirka 15 minuter. Tag ut och låt svalna.
- Skär lax i kuber. Hacka dill. Riv ost.
- Vispa ihop ägg, grädde och ost.
- Lägg lax i pajskalet. Strö över dill. Häll över äggstanning.
- Grädda paj i cirka 35 minuter.
- Skär upp portionsbitar och lägg i plastlådor. Ställ in lådorna i frys.
- Värm paj vid behov i micro. Servera med sallad.
Kockens kommentar
Laxen är redan salt så var försiktig med att salta, eller hoppa över saltet helt.