Laxpaj (matlåda)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Sallad:

 

Mâchesallad

1.0 

förp.

Körsbärstomater

10.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Laxpaj (matlåda)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 279

Kcal / portion: 1430

GBR (GI) / port: 5

Recept: 5719 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 21%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 512 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Sallad:

Mâchesallad 1.0 förp. 0%

Körsbärstomater 10.0 styck 1%

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (2 tim )

  1. Blanda mjöl med ytterst lite salt. Blanda i kylskåpskallt smör till en smulig massa.

  2. Tillsätt kallt vatten. Arbeta ihop till en fast deg. Tryck ut degen i en pajform. Ställ pajformen i kylskåp 30 minuter.

  3. Sätt ugnen på 200°C.

  4. Grädda pajskal cirka 15 minuter. Tag ut och låt svalna.

  5. Skär lax i kuber. Hacka dill. Riv ost.

  6. Vispa ihop ägg, grädde och ost.

  7. Lägg lax i pajskalet. Strö över dill. Häll över äggstanning.

  8. Grädda paj i cirka 35 minuter.

  9. Skär upp portionsbitar och lägg i plastlådor. Ställ in lådorna i frys.

  10. Värm paj vid behov i micro. Servera med sallad.

Kockens kommentar

Laxen är redan salt så var försiktig med att salta, eller hoppa över saltet helt.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem