Bucatini med pancetta och körsbärstomater
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om spagetti >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bucatini med pancetta och körsbärstomater

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 159

Kcal / portion: 702

GBR (GI) / port: 13

Recept: 2808 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 8%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 440 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Om spagetti > Äts ej

...

Skapat av
Christian Campogiani

Tillagning (25 min )

  1. Koka pasta enligt anvisning på paketet.
  2. Finhacka lök. Skiva vitlök. Skiva pancetta tunt. Riv pecorino.
  3. Värm olja i stekpanna. Stek pancetta tills den får fin yta. Lyft ur pancettan och låt rinna av på hushållspapper. Lämna fettet i pannan.
  4. Lägg lök, vitlök och chili i pannan. Stek på medelhög värme tills löken blivit genomskinlig. Lägg i tomatpuré. Stek 1 minut.
  5. Tillsätt körsbärstomater och krossa sönder tomaterna i pannan. Tillsätt salt. Låt koka ihop på låg värme i 5-10 minuter.
  6. Lägg i pancettan i tomatsåsen men spar lite till garnering. Tillsätt riven pecorino, spar lite till garnering. Låt såsen småputtra tills pastan kokat klart.
  7. Blanda ihop pasta, vatten från pastakoket och sås. Toppa med pecorino och pancetta.

Kockens kommentar

Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet: Det här är ett av de mest traditionella romerska recept som finns. Det kommer från början från staden Amatricie som ligger norr om Lazio och togs därefter över av romarna som valde att sätta sin egen prägel på det och bytte ut originalingrediensen griskind mot Pancetta.

Bucatini är en lång ihålig pasta som fått sitt namn från det italienska ordet buco som betyder hål. Bucatini passar utmärkt med krämiga såser, gärna innehållande ost, grönsaker eller fisk. Läs mer > Om spagetti.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem