Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 165

Kcal / portion: 847

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3389 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 11%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 150°C.
- Blötlägg ströbröd i vatten ca 10 minuter. Hacka lök och vitlök fint.
- Blanda med färs och tillsätt ägg, smulad fetaost, oliver och senap. Salta och peppra.
- Lägg färsen i aluminiumfolie och forma som en smällkaramell. Baka i ugnen cirka 20 minuter eller till en innertemperatur på 63°C
- Låt den vila i minst 10 minuter innan den skärs i skivor.
- Gurkyoghurt: Skala och kärna ur gurka. Salta lätt och låt rinna av i durkslag cirka 10 minuter.
- Blanda gurka med yoghurt. Smaka av med vitlök, rapsolja samt färsk finhackad mynta. Salta och peppra.
- Potatis: Skala och skär potatis i tärningar eller skivor. Ju mindre, tunnare desto knaprigare.
- Hetta upp matfett i stekpanna. Stek potatisen i omgångar 5-10 minuter på hög värme i rikligt med matfett, tills potatisen fått fin färg. Vänd då och då. Lägg åt sidan och stek mer potatis.
- Efterstek all potatis på medelvärme tills potatisen är varm och lagom mjuk.
- Servera den skivade lammfärsrullen med råstekt potatis samt gurkyoghurt.