Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 733

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2931 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 10%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 150°C.
- Mortla eller mixa alla kycklingkryddorna, förutom salt, fint. Salta kycklingen och strö på kryddblandningen.
- Bryn kycklingen på medeltemperatur i rapsolja tills fin färg. Efterstek i ugn 10 till 15 min.
- Lägg buljongtärningar i en kastrull tillsammans med potatis och limeblad. Häll på kallt vatten så att det nästan täcker potatisen. Koka potatisen mjuk. Häll av lite av vätskan och ta bort limebladen. Låt svalna något.
- Skala och strimla lök. Grovhacka örter och riv limeskal. Vänd ner i kastrullen tillsammans med saft av lime, örter och rapsolja. Blanda och smaka av med salt och peppar.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel