
Citronsmakande korv- och linssoppa toppad med basilikakräm
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 134

Kcal / portion: 868

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3471 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 9%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Strimla falukorv grovt. Hacka lök. Tärna tomat och morot. Skiva svamp. Finstrimla purjolök.
- Skölj linserna väl. Fräs löken på medelvärme i rapsolja utan att bränna. Tillsätt linserna och rör runt.
- Häll därefter i champinjoner, tomater, lagerblad, timjan och buljong. Låt allt koka ihop i cirka 30 minuter på svag värme.
- Kräm: Mixa alla ingredienser i en matberedare.
- Tillsätt korv och citron till soppan. Sjud ytterligare 5 minuter. Vid servering blanda i purjolök och persilja.