Rostad blomkålssoppa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Spiskummin mald

4.0 

tsk

Sesamfrön

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rostad blomkålssoppa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 61

Kcal / portion: 322

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1286 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 4%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 529 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Spiskummin mald 4.0 tsk 3%

Sesamfrön 2.0 msk 8%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Kocklandslaget

Tillagning (25 min )

  1. Bryt blomkålshuvud i mindre delar. Grovhacka schalottenlök. Tillsätt fond till vatten och rör ut till buljong.
  2. Hetta upp en stekkastrull. Rosta sesamfrön hastigt till gyllenbrun färg. Lägg åt sidan.
  3. Lägg blomkål, lök och vitlök i kastrullen och rosta någon minut. Tillsätt olja. Slå sedan på buljong och låt sjuda tills allt är mjukt, cirka 10 minuter.
  4. Häll i mjölk och mixa försiktigt allt slätt med stavmixer. Smaka av med vinäger, spiskummin, salt och peppar. Rör om och garnera med sesamfrön vid servering.

Kockens kommentar

Soppan kan även serveras kyld och då kan med fördel några matskedar naturell yoghurt blandas med.

Serveras förslagsvis med en god sallad och fullkornsbröd.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem