Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 61

Kcal / portion: 322

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1286 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 4%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Bryt blomkålshuvud i mindre delar. Grovhacka schalottenlök. Tillsätt fond till vatten och rör ut till buljong.
- Hetta upp en stekkastrull. Rosta sesamfrön hastigt till gyllenbrun färg. Lägg åt sidan.
- Lägg blomkål, lök och vitlök i kastrullen och rosta någon minut. Tillsätt olja. Slå sedan på buljong och låt sjuda tills allt är mjukt, cirka 10 minuter.
- Häll i mjölk och mixa försiktigt allt slätt med stavmixer. Smaka av med vinäger, spiskummin, salt och peppar. Rör om och garnera med sesamfrön vid servering.
Kockens kommentar
Soppan kan även serveras kyld och då kan med fördel några matskedar naturell yoghurt blandas med.Serveras förslagsvis med en god sallad och fullkornsbröd.