Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 177

Kcal / portion: 976

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3904 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 13%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Ansa och skiva champinjoner, schalottenlök och vitlöksklyftor till soppan.
- Svetta (fräs utan att bränna) löken och svampen i olja i en tjockbottnad kastrull. Spara ev. enstaka champinjoner till garnering. Slå på grädde, mjölk, buljong och portvin. Lägg i timjan och lagerblad. Koka upp och låt sjuda i 15 minuter.
- Ta bort lagerblad och mixa soppan i blender. Sila genom finmaskig sil och smaka av med vinäger, salt och peppar. Häll tillbaka i kastrullen.
- Rosta brödskivorna i ugn, eller stek i panna, med lite rapsolja. Gnid därefter in dem med färsk vitlök.
- Ansa och grovhacka tomaterna, blanda med riven basilika och finhackad vitlök. Smaka av med vinäger, rapsolja, flingsalt och peppar. Fördela på brödskivorna.
- Mixa soppan skummig med mixerstav innan servering. Garnera gärna med nystekta champinjoner i soppan och en tomatbruschetta vid sidan om.