Svampsoppa med tomatbruschetta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Salt

 

 

Svartpeppar grovmald

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Svampsoppa med tomatbruschetta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 177

Kcal / portion: 976

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3904 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 13%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 553 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Vitlök torkad 2.0 klyftor 0%

Salt 0%

Svartpeppar grovmald 0%

...

Skapat av
Kocklandslaget

Tillagning (40 min )

  1. Ansa och skiva champinjoner, schalottenlök och vitlöksklyftor till soppan.
  2. Svetta (fräs utan att bränna) löken och svampen i olja i en tjockbottnad kastrull. Spara ev. enstaka champinjoner till garnering. Slå på grädde, mjölk, buljong och portvin. Lägg i timjan och lagerblad. Koka upp och låt sjuda i 15 minuter.
  3. Ta bort lagerblad och mixa soppan i blender. Sila genom finmaskig sil och smaka av med vinäger, salt och peppar. Häll tillbaka i kastrullen.
  4. Rosta brödskivorna i ugn, eller stek i panna, med lite rapsolja. Gnid därefter in dem med färsk vitlök.
  5. Ansa och grovhacka tomaterna, blanda med riven basilika och finhackad vitlök. Smaka av med vinäger, rapsolja, flingsalt och peppar. Fördela på brödskivorna.
  6. Mixa soppan skummig med mixerstav innan servering. Garnera gärna med nystekta champinjoner i soppan och en tomatbruschetta vid sidan om.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem