Bobotie med tomat och äppelröra
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Vinäger

1.0 

dl

Smör rumsvarmt

1.0 

msk

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bobotie med tomat och äppelröra

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 136

Kcal / portion: 498

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1992 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 7%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 366 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Vinäger 1.0 dl 2%

Smör rumsvarmt 1.0 msk 5%

Salt 0%

...

Skapat av
Kocklandslaget

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Babootie: Hacka lök och vitlök. Riv ingefära.
  3. Stek lök, vitlök och sambal oelek i lite rapsolja. Tillsätt socker och stek tills blandningen är gyllenbrun.
  4. Blanda lökröran med färs och tillsätt ingefära, salt och russin. Fördela färsen i ugnsfasta portionsformar.
  5. Vispa samman mjölk, ägg och curry. Fördela i formarna.
  6. Grädda i cirka 10 minuter.
  7. Tag ut formarna och strö på flagad mandel, ställ in ytterligare 10 minuter eller tills färsen är genomgräddad.
  8. Röra: Skala och hacka äpple. Skala och hacka tomat. Finhacka lök och vitlök. Riv ingefära.
  9. Lägg alla ingredienser utom smör i en kastrull med lite vatten och låt sjuda långsamt på svag värme i cirka 30 minuter. Smaka eventuellt av med mer salt. Runda av med lite smör i slutet.

Kockens kommentar

Bobotie är en klassisk sydafrikansk rätt, sannolikt med influens från Indonesien. Förr vanligen tillagad av lamm- och fläskkött, numera oftare med nöt- och lammkött. Ursprungligen kryddad med russin, ingefära, mejram och citron. Curry är också en vanlig smaksättare.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem