
Vegetarisk chili- och böngryta med citronyoghurt och mynta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 584

GBR (GI) / port: 9
Recept: 2336 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 3%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Ansa och tärna lök och paprika.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Riv skalet av citron och pressa sedan saften ur. Blanda med yoghurt, mynta, salt och peppar. Smaka av och låt dra i 30 minuter.
- Fräs grytgrönsakerna tillsammans med kryddorna i en gryta med rapsolja. Tillsätt bönorna och låt det bli varmt. Tillsätt krossade tomater och låt sjuda i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp i skål och servera med kokt ris.