Carina Brydlings lax
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så steks fisk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Carina Brydlings lax

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 1119

GBR (GI) / port: 10

Recept: 4476 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 15%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 515 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så steks fisk > Äts ej

...

Skapat av
Carina Brydling

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Koka pasta enligt anvisning på paketet.
  2. Hasselnötspesto: Mixa alla ingredienser i en matberedare till en grön pesto. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda en lag på ättika, socker, vatten och citronskal. Låt stå och dra något.
  4. Gör ett litet snitt i varje tomat och doppa dem hastigt i kokande vatten så att skalet släpper. Kyl direkt i kallt vatten. Pilla bort skalen och lägg ner tomaterna i lagen.
  5. Häll på rapsolja och vänd ner finhackad gräslök.
  6. Skär bort skinnet på laxen och strö ett tunt lager salt på båda sidorna. Finns det tid – låt laxen dra (rimma) i cirka 1 timme eller längre.
  7. Stek laxen i het panna med hälften varmpressad och hälften kallpressad rapsolja. Laxen ska bli riktigt gyllene och krispig.
  8. Strö på nymald svartpeppar. Toppa laxen med pesto och lägg tomaterna på sidan.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem