Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 1119

GBR (GI) / port: 10
Recept: 4476 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 15%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 30 min )
- Koka pasta enligt anvisning på paketet.
- Hasselnötspesto: Mixa alla ingredienser i en matberedare till en grön pesto. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda en lag på ättika, socker, vatten och citronskal. Låt stå och dra något.
- Gör ett litet snitt i varje tomat och doppa dem hastigt i kokande vatten så att skalet släpper. Kyl direkt i kallt vatten. Pilla bort skalen och lägg ner tomaterna i lagen.
- Häll på rapsolja och vänd ner finhackad gräslök.
- Skär bort skinnet på laxen och strö ett tunt lager salt på båda sidorna. Finns det tid – låt laxen dra (rimma) i cirka 1 timme eller längre.
- Stek laxen i het panna med hälften varmpressad och hälften kallpressad rapsolja. Laxen ska bli riktigt gyllene och krispig.
- Strö på nymald svartpeppar. Toppa laxen med pesto och lägg tomaterna på sidan.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)