Tacopaj (matlåda)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Salt och peppar

 

 

Matolja till stekning

2.0 

msk

Smör till stekning

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tacopaj (matlåda)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 250

Kcal / portion: 891

GBR (GI) / port: 3

Recept: 3566 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 18%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 356 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Salt och peppar 0%

Matolja till stekning 2.0 msk 7%

Smör till stekning 2.0 msk 5%

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Smöra en ugnssäker form. Fyll form och kanter med smördeg. Picka degen med en gaffel. Ställ in i kylskåpet.

  2. Sätt ugnen på 225°C.

  3. Skala och hacka lök. Fräs löken glansig i lite matfett, i en kastrull på medelvärme utan att bränna, cirka 3 minuter.

  4. Bryn köttfärs i matfett i en panna på medelhög värme tills den fått färg. Finfördela färsen med en trägaffel e.d. Lägg över i kastrullen.

  5. Tillsätt tomater, tacokryddor och crème fraiche. Koka upp och låt koka utan lock i cirka 15 minuter, tills nästan all vätska försvunnit. Smaka av med salt och peppar. Rör om då och då.

  6. Ta ut formen ur kylskåpet och häll köttfärsröran i formen. Ringla över tacosås. Strö över jalapenos och ost.

  7. Grädda mitt i ugn i 20-25 minuter. Ta ut och låt kallna.

  8. Frys förslagsvis in portionsbitar i hårda fryståliga plastlådor. Förslut med lock eller plastpåse.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem