Spaghetti med kycklingfrikassé
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Om spagetti >

 

 

Om frikassé >

 

 

Så bräseras kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Spaghetti med kycklingfrikassé

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 616

GBR (GI) / port: 21

Recept: 2464 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 4%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 429 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om spagetti > Äts ej

Om frikassé > Äts ej

Så bräseras kyckling > Äts ej

...

Skapat av
Christian Campogiani

Tillagning (25 min )

  1. Koka pasta enligt anvisning på paketet.
  2. Finhacka lök. Skär kycklingen i 2x2 cm stora bitar. Plocka rosmarin.
  3. Smält smör på medelvärme. Bryn kyckling tills den fått fin yta. Tillsätt lök och rosmarin. Stek tills löken blivit glansig.
  4. Häll på vin och kycklingfond. Sänk till låg värme och låt det sjuda.
  5. Pressa citron. Mixa äggulor, citronjuice och vatten med stavmixer. Häll äggmixen på kycklingen. Rör hela tiden så att ägget inte stelnar.
  6. Ta bort från värmen när allt blandats. Blanda ned pastan.

    Tillsätt lite vatten från pastakoket om såsen blir för tjock!

Kockens kommentar

Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet: Detta är en rätt som kommer från Venedig och har en historia som sträcker sig så långt tillbaka som till 1500-talet. Det är en krämig pasta som inte innehåller någon grädde, all krämighet kommer från ägg.

Frikassera innebär på klassiskt vis att först bryna köttbitar i smör och sedan tillsätta vätska vari köttet får koka färdigt, det vill säga en form av bräsering (läs mer > Om frikassé). Serveras kycklingen i ljus sås benämns rätten frikassé. Läs mer om kycklingfrikassé > Så bräseras höns.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem