Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 616

GBR (GI) / port: 21
Recept: 2464 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 4%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om spagetti > Äts ej
Om frikassé > Äts ej
Så bräseras kyckling > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Christian Campogiani
Tillagning (25 min )
- Koka pasta enligt anvisning på paketet.
- Finhacka lök. Skär kycklingen i 2x2 cm stora bitar. Plocka rosmarin.
- Smält smör på medelvärme. Bryn kyckling tills den fått fin yta. Tillsätt lök och rosmarin. Stek tills löken blivit glansig.
- Häll på vin och kycklingfond. Sänk till låg värme och låt det sjuda.
- Pressa citron. Mixa äggulor, citronjuice och vatten med stavmixer. Häll äggmixen på kycklingen. Rör hela tiden så att ägget inte stelnar.
- Ta bort från värmen när allt blandats. Blanda ned pastan.
Tillsätt lite vatten från pastakoket om såsen blir för tjock!
Kockens kommentar
Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet: Detta är en rätt som kommer från Venedig och har en historia som sträcker sig så långt tillbaka som till 1500-talet. Det är en krämig pasta som inte innehåller någon grädde, all krämighet kommer från ägg.Frikassera innebär på klassiskt vis att först bryna köttbitar i smör och sedan tillsätta vätska vari köttet får koka färdigt, det vill säga en form av bräsering (läs mer > Om frikassé). Serveras kycklingen i ljus sås benämns rätten frikassé. Läs mer om kycklingfrikassé > Så bräseras höns.