
Chokladbars med pecannötter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 552

Kcal / portion: 2505

GBR (GI) / port: 89
Recept: 2505 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 33%
Kolhydrater: 57%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så tempereras choklad > Äts ej
Så smälts choklad > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Smält choklad i vattenbad (koka upp vatten i kastrull och täck med en djup tallrik. Smält chokladen i tallriken). Läs mer > Så smälts choklad.
- Klä en vanlig brödform med bakplåtspapper. Häll i chokladen.
- Grovhacka pecannötter. Strö dem över chokladen. Strö över kardemumma och kokos.
- Ställ i kylskåp i minst 15 minuter tills det hela har stelnat.
Kockens kommentar
Vattenbad: Koka upp vatten i en större kastrull. Sätt i en mindre skål eller kastrull i vattenbadet. Smält chokladen i skålen. Chokladen måste värmas försiktigt, läs mer > Så smälts choklad.