Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 595

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2382 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 8%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Vetemjöl 2.0 msk 3%
Mjölk 5.0 dl 13%
Smör till stekning 2.0 msk 8%
...
![]()
Skapat av
Anna, Kockskolan
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skala och hacka vitlök fint. Skala och hacka gul lök.
- Tomatsås: Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Fräs lök och vitlök någon minut. Sänk värmen. Tillsätt krossade tomater, oregano och timjan. Salta och peppra.
- Fräs vitlök och spenat i smör i en stekpanna ett par minuter. Tillsätt tomatsåsen.
- Bechamelsås: Smält smör i en kastrull. Vispa ner mjöl och tillsätt mjölk lite i taget. Vispa ordentligt hela tiden. Låt sjuda på medelvärme tills den tjocknar. Salta och peppra. Ta av från plattan.
- Varva lasagneplattor, sås och spenatblandning i en ugnssäker form. Starta med lasagneplattor och avsluta med sås. Strö över ost.
- Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter.