Spenatlasagne
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Vetemjöl

2.0 

msk

Mjölk

5.0 

dl

Smör till stekning

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Spenatlasagne

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 595

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2382 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 8%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 425 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 2.0 msk 3%

Mjölk 5.0 dl 13%

Smör till stekning 2.0 msk 8%

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C.

  2. Skala och hacka vitlök fint. Skala och hacka gul lök.

  3. Tomatsås: Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Fräs lök och vitlök någon minut. Sänk värmen. Tillsätt krossade tomater, oregano och timjan. Salta och peppra.

  4. Fräs vitlök och spenat i smör i en stekpanna ett par minuter. Tillsätt tomatsåsen.

  5. Bechamelsås: Smält smör i en kastrull. Vispa ner mjöl och tillsätt mjölk lite i taget. Vispa ordentligt hela tiden. Låt sjuda på medelvärme tills den tjocknar. Salta och peppra. Ta av från plattan.

  6. Varva lasagneplattor, sås och spenatblandning i en ugnssäker form. Starta med lasagneplattor och avsluta med sås. Strö över ost.

  7. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter.

Kockens kommentar

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem