Paprika moussaka (matlåda)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Pinjenötter

40.0 

gram

Olivolja

2.0 

msk

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Paprika moussaka (matlåda)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 600

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2401 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 7%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 556 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Pinjenötter 40.0 gram 11%

Olivolja 2.0 msk 9%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Tomatsås: Skala vitlök. Klyfta tomater.
    Lägg vitlök, tomater och sambal i en matberedare. Mixa väl.

  2. Sätt ugnen på 200°C.
    Ringla olivolja i en ugnssäker form.
    Dela paprikan på längden. Ta bort det vita.
    Lägg i formen. Sätt in i ugnen i 20 minuter.

  3. Sallad: Skala morötter och skiva tunt på snedden. Skala och finhacka lök.
    Torrosta (stek utan fett) pinjenötterna i en panna på medelhög värme några minuter. Rör om så att nötterna inte bränns vid.
    Blanda allt med olja och pressa citron över.

  4. Blanda färs med tomatsås.
    Peppra och salta. Riv parmesan.
    Ta ut paprikan. Lägg färs i paprikan, sedan basilikablad och toppa med riven ost.
    Lägg en paprikahalva ovanpå, sedan färs och basilika igen. Sätt in i ugn i 15 min.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem