
Paprika moussaka (matlåda)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 600

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2401 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 7%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Pinjenötter 40.0 gram 11%
Olivolja 2.0 msk 9%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (40 min )
- Tomatsås: Skala vitlök. Klyfta tomater.
Lägg vitlök, tomater och sambal i en matberedare. Mixa väl. - Sätt ugnen på 200°C.
Ringla olivolja i en ugnssäker form.
Dela paprikan på längden. Ta bort det vita.
Lägg i formen. Sätt in i ugnen i 20 minuter. - Sallad: Skala morötter och skiva tunt på snedden. Skala och finhacka lök.
Torrosta (stek utan fett) pinjenötterna i en panna på medelhög värme några minuter. Rör om så att nötterna inte bränns vid.
Blanda allt med olja och pressa citron över. - Blanda färs med tomatsås.
Peppra och salta. Riv parmesan.
Ta ut paprikan. Lägg färs i paprikan, sedan basilikablad och toppa med riven ost.
Lägg en paprikahalva ovanpå, sedan färs och basilika igen. Sätt in i ugn i 15 min.