Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 250

Kcal / portion: 1238

GBR (GI) / port: 12
Recept: 4950 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 17%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Om dekorativ pasta > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Christian Campogiani
Tillagning (25 min )
- Skär salsiccia-korven i 3 cm långa bitar. Grovhacka persilja. Skiva vitlök. Strimla soltorkad tomat tunt.
- Koka pasta enligt anvisning på paketet.
- Smält smör, stek salsiccian ett par minuter. Lägg i valnötter och stek klart, cirka 5 minuter.
- Använd en annan stekpanna och lägg ner bladpersilja och kronärtskockshjärta med sin olja. Stek tills kronärtskockorna fått fin färg, cirka 4 minuter. Lägg i vitlök. Stek ytterligare en minut.
- Tillsätt soltorkade tomater i salsicciablandningen och häll på grädde. Koka upp och låt koka cirka 3 minuter.
- Dela kronärtskockorna på hälften och blanda ner i salsicciablandningen. Blanda pasta med salsiccian och kronärtskockorna.
Kockens kommentar
Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet: Det här är en klassisk romersk rätt som jag lärt mig av min pappa som växte upp i Rom. Eftersom rätten innehåller många ingredienser använder jag mindre grädde, vilket ger den en fin krämighet utan att den känns stabbig.Farfalle är en fjärilsformad pasta med tunna kanter och en mer robust mitt. Integrale = fullkorn. Farfalle kombineras med fördel med lätta såser, gärna med fisk eller helt vegetarisk. Läs mer > Om dekorativ pasta.