Annes snabba, mörka mjölklimpa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Bröd: 1

Kockskolan:

 

Om bakpulverbröd >

 

 

Om mörkt matbröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Annes snabba, mörka mjölklimpa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 296

Kcal / portion: 2449

GBR (GI) / port: 30

Recept: 2449 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 10%

Kolhydrater: 43%

Fibrer: 4%

Portionsvikt: 828 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om bakpulverbröd > Äts ej

Om mörkt matbröd > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sätt ungen på 175°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Blanda i sirap, crème fraiche och mjölk.
  4. Klä en brödform med bakplåtspapper. Häll i smeten.
  5. Grädda brödet 1 timme.

Kockens kommentar

Bakpulverbröd är det enklaste och snabbaste brödet man kan baka. Degen skall inte knådas eller jäsas, utan så snart bakpulvret blandats ut med övriga ingredienser skall det in i ugnen. Bikarbonat och hjorthornssalt har samma verkan. Läs mer > Baka bakpulverbröd.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat mörkt bröd brukar vara ganska högt, runt 37% (35%+ = saftigt bröd). Cirka 1,8 dl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem