
Annes snabba, mörka mjölklimpa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 296

Kcal / portion: 2449

GBR (GI) / port: 30
Recept: 2449 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 10%
Kolhydrater: 43%
Fibrer: 4%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om bakpulverbröd > Äts ej
Om mörkt matbröd > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (1 tim 30 min )
- Sätt ungen på 175°C.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Blanda i sirap, crème fraiche och mjölk.
- Klä en brödform med bakplåtspapper. Häll i smeten.
- Grädda brödet 1 timme.
Kockens kommentar
Bakpulverbröd är det enklaste och snabbaste brödet man kan baka. Degen skall inte knådas eller jäsas, utan så snart bakpulvret blandats ut med övriga ingredienser skall det in i ugnen. Bikarbonat och hjorthornssalt har samma verkan. Läs mer > Baka bakpulverbröd.Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat mörkt bröd brukar vara ganska högt, runt 37% (35%+ = saftigt bröd). Cirka 1,8 dl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.