Scones med timjan
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal halvstora scones: 4

Kockskolan:

 

Om bakpulverbröd >

 

 

Om scones >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Scones med timjan

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 317

Kcal / portion: 352

GBR (GI) / port: 22

Recept: 1408 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 12%

Kolhydrater: 43%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 111 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om bakpulverbröd > Äts ej

Om scones > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt smör och knåda degen med fingrarna så att den blir smuligt. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop.
  3. Dela degen i 4 delar och forma till bullar. Platta ut bullarna på bakplåtspappersklädd plåt.
  4. Grädda i cirka 10 minuter.

Kockens kommentar

Bakpulverbröd är det enklaste och snabbaste brödet man kan baka. Degen skall inte knådas eller jäsas, utan så snart bakpulvret blandats ut med övriga ingredienser skall det in i ugnen. Bikarbonat och hjorthornssalt har samma verkan. Läs mer > Baka bakpulvermatbröd.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakade scones 30-35% (lätt tort bröd). Cirka 40 cl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem