Muffins med citronglasyr
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 356
            Kcal / portion: 375
            GBR (GI) / port: 8
Recept: 4498 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 15%
Kolhydrater: 51%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om sockerkakor > Äts ej
Om glasyr, glasering > Äts ej
Glasering bakverk > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
 - Smet: Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Smält smör i en kastrull och blanda i mjölk. Häll smörblandning i bunken. Blanda ner mjöl och bakpulver.
 - Fyll muffinsformar till hälften med smeten.
 - Grädda i cirka 12 minuter.
 - Glasyr: Koka upp äggulor, socker och grädde i en kastrull. Vispa i vetemjöl.
 - Riv skalet på citron. Dra kastrullen åt sidan och tillsätt smör och citronskal.
 - Bred glasyren på sockerkakorna. Dekorera med ett sockrat blåbär.
 
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk