
Muffins med citronglasyr
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 356

Kcal / portion: 375

GBR (GI) / port: 8
Recept: 4498 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 15%
Kolhydrater: 51%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om sockerkakor > Äts ej
Om glasyr, glasering > Äts ej
Glasering bakverk > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smet: Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Smält smör i en kastrull och blanda i mjölk. Häll smörblandning i bunken. Blanda ner mjöl och bakpulver.
- Fyll muffinsformar till hälften med smeten.
- Grädda i cirka 12 minuter.
- Glasyr: Koka upp äggulor, socker och grädde i en kastrull. Vispa i vetemjöl.
- Riv skalet på citron. Dra kastrullen åt sidan och tillsätt smör och citronskal.
- Bred glasyren på sockerkakorna. Dekorera med ett sockrat blåbär.
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk