Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 380

Kcal / portion: 382

GBR (GI) / port: 12
Recept: 9174 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 16%
Kolhydrater: 53%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om kladdkaka, brownie > Äts ej
Om sockerkakor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Carina
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smält smör. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke.
- Häll i det smälta smöret och de torra ingredienserna i äggblandningen. Rör om till en jämn smet.
- Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna. Strö hallonen jämnt över smeten. Spar några till garnering.
- Grädda cirka 30 minuter. Prova med en sticka om den har blivit färdig. Den ska vara lite kladdig.
- Låt svalna. Sikta över florsocker. Skär i bitar. Garnera med hallon.
Kockens kommentar
Kladdkaka och brownies tillagas på sockerkakssmet utan bakpulver och med kakao och eller choklad. Kladdkaka vanligen med kakao och brownies oftast med choklad. Kladdkaka ofta i form av tårta eller i portionsform, brownies oftast bakad i form och skuren i rutor. Läs mer > Om kladdkaka, brownies.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk