Pennette Rigate med sparris och ricotta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Om pasta >

 

 

Om rörpasta >

 

 

Om fläsk och bacon >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pennette Rigate med sparris och ricotta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 610

GBR (GI) / port: 14

Recept: 2440 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 5%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 413 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om pasta > Äts ej

Om rörpasta > Äts ej

Om fläsk och bacon > Äts ej

...

Skapat av
Christian Campogiani

Tillagning (25 min )

  1. Skala och hacka lök. Skär pancetta i kuber. Skär av sparrisknopparna. Skär resten av sparrisen i 2 cm långa bitar. Koka sparrisknoppar i lättsaltat vatten tills de är mjuka, vita cirka 15 minuter, gröna cirka 5 minuter. Lägg åt sidan.
  2. Koka pasta enligt anvisning på paketet.
  3. Stek pancettan i lite olivolja tills den får fin yta. Ta ur och låt rinna av på hushållspapper.
  4. Sänk värmen och stek lök i samma panna några minuter tills den blir genomskinlig. Lägg i stjälkar från grön och vit sparris i stekpannan och stek i cirka 4 minuter.
  5. Häll lök och sparrisstjälkar i en skål. Tillsätt ricotta, vatten och salt. Mixa ihop med stavmixer.
  6. Blanda pasta, 2/3 av pancettan och ricottamixet. Stek i smör de kokta sparrisknopparna och den redan stekta pancettan tills knopparna får färg.
  7. Garnera pastan med pancetta, sparrisknoppar och parmesan.

Kockens kommentar

Istället för färsk sparris går det bra att använda sparris från burk. Den behöver bara värmas, inte kokas. Penette rigate är en räfflad mindre penne. Läs mer > Om rörpasta.

Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet: Det här är en typisk vårpasta med grön och vit sparris. För att ge pastan en fin krämighet har jag valt att använda mig av ricottaost istället för grädde, som toppas med knaperstekt pancetta för att ge rätten en perfekt sälta.

Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Pancetta som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem