Cheesecake med vit choklad
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 428
            Kcal / portion: 554
            GBR (GI) / port: 4
Recept: 5540 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 29%
Kolhydrater: 37%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Förvärm ugnen på 175°C.
 - Tårtbotten: Smält smör i kastrull. Mixa eller mosa digestivekex. Blanda med smör och tryck ut massan i en springform.
 - Grädda i cirka 7 minuter. Ta ut och låt svalna.
 - Fyllning: Smält choklad på svag värme i micro eller i vattenbad till 49°C. Ställ åt sidan.
 - Blanda ordentligt philadelphia och strösocker. Tillsätt mjöl, vaniljsocker och salt. Blanda i ägg och gulor, ett åt gången. Blanda ner den smälta chokladen. Häll i formen.
 - Grädda i 20-25 minuter. Täck eventuellt över formen med aluminiumfolie mot slutet av gräddningen så att ytan inte blir bränd. Låt svalna.
 - Garnering: Smält strösocker i en tjockbottnad kastrull under omrörning på svag värme. Låt svalna något. Ringla över kakan.
 - Servera gärna kakan med rårörda blandade bär.
 
Kockens kommentar
Klassisk cheesecake är en ugnsbakad efterrätt där krämen blir stabil tack vare äggen som får smeten att stelna i ugnsvärmen. Mjöl behövs därvid inte som förtjockningsmedel (se recept > Klassisk New York cheesecake). Läs mer > Om ostkaka, cheesecake.
Alternativ
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
 - Inlagd, macererad frukt ¤
 - Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
 - Krämefterrätt, pannacotta, pudding
 - Fromage, mousse ¤
 - Maräng ¤
 - Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
 - Hemlagad glass ¤
 - Glassdessert ¤
 - Sorbet, sherbet, granité ¤
 - Cheesecakes ¤
 - Ostefterrätter
 - (Paj, tårta, bakelse >)
 - (Varma efterrätter >)