
Cornetti all’Ortolana - nunnans, tillika grönsakshandlarens pasta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 605

GBR (GI) / port: 15
Recept: 2418 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 5%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Skala morot och palsternacka. Hyvla morot, palsternacka och zucchini i tunna remsor med hjälp av en potatisskalare. Skär aubergine i kuber. Ansa och hacka lök och vitlök.
- Värm olivolja på medelvärme i en kastrull. Lägg i aubergine, lök och vitlök, krydda med chili. Stek tills auberginen blivit gyllenbrun på båda sidor. Aubergine suger åt sig oljan och släpper sedan ifrån sig den igen, se därför upp med att inte hälla på för mycket olja.
- Koka pasta enligt anvisning på paketet. När 1 minut återstår, lägg ner morot, palsternacka och zucchini i pastavattnet. Ta 1 dl vatten från pastakoket och tillsätt i aubergineröran.
- Häll av pasta och grönsaker och blanda ihop med aubergineröran. Salta.
Kockens kommentar
Cornetti är en "armbågsmakaron" och en regati sådan är räfflad. Läs mer > Om makaroner. Ortolana di Assesi var en välsignad nunna på 1200-talet från Assesi, en ort/kommun i mellersta Italien.Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet: Det här är ett helt vegetariskt pastarecept som har sitt ursprung i centrala Italien och ofta kallas för Grönsakshandlarens pasta. Det som är speciellt med denna rätt är att jag kokar remsor av morötter, palsternacka och zucchini i några minuter tillsammans med pastan, vilket frigör grönsakernas goda smak och ger såsen en extra touch.