Cornetti all’Ortolana - nunnans, tillika grönsakshandlarens pasta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om makaroner >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Cornetti all’Ortolana - nunnans, tillika grönsakshandlarens pasta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 605

GBR (GI) / port: 15

Recept: 2418 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 5%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 520 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Om makaroner > Äts ej

...

Skapat av
Christian Campogiani

Tillagning (20 min )

  1. Skala morot och palsternacka. Hyvla morot, palsternacka och zucchini i tunna remsor med hjälp av en potatisskalare. Skär aubergine i kuber. Ansa och hacka lök och vitlök.
  2. Värm olivolja på medelvärme i en kastrull. Lägg i aubergine, lök och vitlök, krydda med chili. Stek tills auberginen blivit gyllenbrun på båda sidor. Aubergine suger åt sig oljan och släpper sedan ifrån sig den igen, se därför upp med att inte hälla på för mycket olja.
  3. Koka pasta enligt anvisning på paketet. När 1 minut återstår, lägg ner morot, palsternacka och zucchini i pastavattnet. Ta 1 dl vatten från pastakoket och tillsätt i aubergineröran.
  4. Häll av pasta och grönsaker och blanda ihop med aubergineröran. Salta.

Kockens kommentar

Cornetti är en "armbågsmakaron" och en regati sådan är räfflad. Läs mer > Om makaroner. Ortolana di Assesi var en välsignad nunna på 1200-talet från Assesi, en ort/kommun i mellersta Italien.

Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet: Det här är ett helt vegetariskt pastarecept som har sitt ursprung i centrala Italien och ofta kallas för Grönsakshandlarens pasta. Det som är speciellt med denna rätt är att jag kokar remsor av morötter, palsternacka och zucchini i några minuter tillsammans med pastan, vilket frigör grönsakernas goda smak och ger såsen en extra touch.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem