
Fisksoppa med saffran och lax
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 149

Kcal / portion: 867

GBR (GI) / port: 3
Recept: 3468 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 10%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Gräddfil 1.5 dl 6%
Ljust matbröd 6.0 skivor 23%
Smör till stekning 2.0 msk 6%
...
![]()
Skapat av
Anna, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Ansa och strimla lök. Skala och skiva morot. Skär zucchini på längden och skiva sedan i halvmånar. Skär fisken i kuber 1 cm. Ansa och finhacka vitlök.
- Fräs lök i smör i tjockbottnad kastrull.
- Tillsätt vatten, buljongtärning och morot. Koka i 5 minuter på låg värme.
- Tillsätt zucchini och vitlök. Låt småkoka i 10 minuter.
- Tillsätt fisk, grädde och saffran. Låt sjuda 4-5 minuter.
- Skär brödet i kuber. Stek krutonger i smör tills de är gyllenbruna.
- Servera soppan med krutonger och en klick gräddfil.