Fisksoppa med saffran och lax
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Gräddfil

1.5 

dl

Ljust matbröd

6.0 

skivor

Smör till stekning

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fisksoppa med saffran och lax

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 149

Kcal / portion: 867

GBR (GI) / port: 3

Recept: 3468 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 10%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 581 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Gräddfil 1.5 dl 6%

Ljust matbröd 6.0 skivor 23%

Smör till stekning 2.0 msk 6%

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Ansa och strimla lök. Skala och skiva morot. Skär zucchini på längden och skiva sedan i halvmånar. Skär fisken i kuber 1 cm. Ansa och finhacka vitlök.
  2. Fräs lök i smör i tjockbottnad kastrull.
  3. Tillsätt vatten, buljongtärning och morot. Koka i 5 minuter på låg värme.
  4. Tillsätt zucchini och vitlök. Låt småkoka i 10 minuter.
  5. Tillsätt fisk, grädde och saffran. Låt sjuda 4-5 minuter.
  6. Skär brödet i kuber. Stek krutonger i smör tills de är gyllenbruna.
  7. Servera soppan med krutonger och en klick gräddfil. 

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem