Corn chowder - krämig majssoppa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om soppor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Corn chowder - krämig majssoppa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 124

Kcal / portion: 784

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3134 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 8%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 630 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om soppor > Äts ej

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Skålla tomater: Koka upp vatten. Lägg ner tomater i 30 sekunder. Skölj sedan i kallt vatten. Skala, ta ut det mjuka innanmätet och hacka.
  2. Ansa och och finhacka lök och paprika. Halvera chili, skrapa ut fröna och hacka. Finhacka selleri. Skala och tärna potatis.
  3. Stek bacon krispigt. Låt rinna av på kökspapper. Ställ åt sidan.
  4. Stek lök i fettet från baconet på medelvärme utan att bränna tills gyllene, cirka 5 minuter. Tillsätt paprika, chili och selleri. Stek ytterligare 2 minuter.
  5. Häll över i en stor kastrull. Tillsätt tomat, salt, socker, kryddpeppar, lagerblad, potatis och majskorn. Koka upp. Låt sjuda på låg värme cirka 30 minuter.
  6. Rör ner mjölk och grädde. Värm upp. Smula över bacon och peppra.

Kockens kommentar

Chowder är den anglosaxiska världens motsvarighet till fransmännens bisque, det vill säga redda soppor som avslutas med grädde. Läs mer > Om soppor.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem