
Corn chowder - krämig majssoppa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 124

Kcal / portion: 784

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3134 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 8%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Skålla tomater: Koka upp vatten. Lägg ner tomater i 30 sekunder. Skölj sedan i kallt vatten. Skala, ta ut det mjuka innanmätet och hacka.
- Ansa och och finhacka lök och paprika. Halvera chili, skrapa ut fröna och hacka. Finhacka selleri. Skala och tärna potatis.
- Stek bacon krispigt. Låt rinna av på kökspapper. Ställ åt sidan.
- Stek lök i fettet från baconet på medelvärme utan att bränna tills gyllene, cirka 5 minuter. Tillsätt paprika, chili och selleri. Stek ytterligare 2 minuter.
- Häll över i en stor kastrull. Tillsätt tomat, salt, socker, kryddpeppar, lagerblad, potatis och majskorn. Koka upp. Låt sjuda på låg värme cirka 30 minuter.
- Rör ner mjölk och grädde. Värm upp. Smula över bacon och peppra.