Carinas heta glass
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Om filodeg >

 

 

Om glass >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Carinas heta glass

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 291

Kcal / portion: 413

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1652 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 13%

Kolhydrater: 35%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 142 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om filodeg > Äts ej

Om glass > Äts ej

...

Skapat av
Carina

Tillagning (15 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Halvera jordgubbar. Hacka chili. Lägg jordgubbar och chili i en skål.
  3. Värm upp vin i en kastrull. Rör ner sockret tills det smält. Häll vinet över bären.
  4. Halvera filodegsarken. Klä in 4 portionsformar eller mufffinsformar med filodegen. Klipp bort den överflödiga degen med sax så att den hänger cirka 3 centimeter utanför kanterna.
  5. Grädda i ugn en minut. Ta ut och ta loss dem från formarna.
  6. Grovhacka choklad, nötter och kaffebönor. Rulla vaniljglasskulorna i hacket. Lägg glassen i filodegsformarna. Häll över jordgubbarna. Dekorera med mynta. Servera direkt.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem