
Carinas heta glass
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 291

Kcal / portion: 413

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1652 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 13%
Kolhydrater: 35%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Halvera jordgubbar. Hacka chili. Lägg jordgubbar och chili i en skål.
- Värm upp vin i en kastrull. Rör ner sockret tills det smält. Häll vinet över bären.
- Halvera filodegsarken. Klä in 4 portionsformar eller mufffinsformar med filodegen. Klipp bort den överflödiga degen med sax så att den hänger cirka 3 centimeter utanför kanterna.
- Grädda i ugn en minut. Ta ut och ta loss dem från formarna.
- Grovhacka choklad, nötter och kaffebönor. Rulla vaniljglasskulorna i hacket. Lägg glassen i filodegsformarna. Häll över jordgubbarna. Dekorera med mynta. Servera direkt.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)