
Broccolisoppa med feta och ägghalvor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 487

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1950 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 8%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Olivolja till stekning 0.5 dl 19%
Salt 0%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Hårdkoka ägg, 8-10 minuter. Kyl dem i kallt vatten. Skala och halvera.
- Skala och grovhacka rödlök och vitlök.
- Hetta upp olivoljan i en tjockbottnad kastrull. Fräs rödlök och vitlök tills de har mjuknat utan att bränna.
- Lägg i broccoli och slå på vatten och lantbuljongen. Låt sjuda 10 minuter.
- Häll i grädde och tillsätt sambal oelek. Mixa till en slät soppa med stavmixer. Salta.
- Servera med ägghalvor och fetaost.