
Nötig senapssås till revbensspjäll
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 242

Kcal / portion: 288

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1440 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 15%
Kolhydrater: 27%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om senapssåser > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Carina Brydling
Tillagning (1 tim )
- Skala och pressa vitlök. Skala och finhacka lök. Skala och finriv ingefära.
- Lägg alla ingredienser utom olja och salt i en kastrull och gör ett hastigt uppkok. Låt blandningen kallna i kylskåp cirka 30 minuter.
- Lägg blandningen i en mixer. Mixa och droppa i rapsolja lite i taget. Smaka av med salt.
Kockens kommentar
Den här såsen passar perfekt till nystekta varma revbensspjäll. Tänk knaprigt nystekt fläsk, nötig rapsolja, sötsyrligt äpple, frisk ingefära och stark senap.Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)