
Penne Rigate med rökt sidfläsk och körsbärstomater
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 233

Kcal / portion: 1164

GBR (GI) / port: 14
Recept: 4655 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 15%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om pasta > Äts ej
Om rörpasta > Äts ej
Om italiensk pastasås > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Christian Campogiani
Tillagning (30 min )
- Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
- Halvera körsbärstomaterna. Tärna det rökta fläsket i 1x3 cm stora bitar.
- Värm en stekpanna till medeltemperatur. Tillsätt olivolja (kan uteslutas om man använder teflonpanna). Bryn i medelvarm panna tills fettet blivit genomskinligt och fått stekyta, cirka 3-4 minuter.
- Ta åt sidan en fjärdedel av det brynta sidfläsket till garnityr innan du fortsätter med såsen.
- Tillsätt den hackade löken och de halverade körsbärstomaterna, samt tomatpuré. Tillsätt Arrabbiatasåsen, samt eventuellt lite vatten för att späda såsen. Låt koka 3 minuter.
- Häll på grädden, vänd ner pastan, riv över parmesan.
- Lägg upp på tallrik och garnera med extra parmesan och brynta sidfläsktärningar.