Penne Rigate med rökt sidfläsk och körsbärstomater
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Om pasta >

 

 

Om rörpasta >

 

 

Om italiensk pastasås >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Penne Rigate med rökt sidfläsk och körsbärstomater

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 233

Kcal / portion: 1164

GBR (GI) / port: 14

Recept: 4655 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 15%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 499 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om pasta > Äts ej

Om rörpasta > Äts ej

Om italiensk pastasås > Äts ej

...

Skapat av
Christian Campogiani

Tillagning (30 min )

  1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
  2. Halvera körsbärstomaterna. Tärna det rökta fläsket i 1x3 cm stora bitar.
  3. Värm en stekpanna till medeltemperatur. Tillsätt olivolja (kan uteslutas om man använder teflonpanna). Bryn i medelvarm panna tills fettet blivit genomskinligt och fått stekyta, cirka 3-4 minuter.
  4. Ta åt sidan en fjärdedel av det brynta sidfläsket till garnityr innan du fortsätter med såsen.
  5. Tillsätt den hackade löken och de halverade körsbärstomaterna, samt tomatpuré. Tillsätt Arrabbiatasåsen, samt eventuellt lite vatten för att späda såsen. Låt koka 3 minuter.
  6. Häll på grädden, vänd ner pastan, riv över parmesan.
  7. Lägg upp på tallrik och garnera med extra parmesan och brynta sidfläsktärningar.

Kockens kommentar

Det här är en pastarätt från norra Italien, närmare bestämt en stad som heter Bolzano på gränsen till Österrike. I de norra delarna av Italien använder man mycket späck och fläsk. Detta är en tomatbaserad gräddsås varför jaghar använt mig av Penne som passar utmärkt till rätten eftersom såsen fyller rören, säger Christian Campogiani,  köksmästare på Den gamle och havet. Arrabiata är en klassisk italiensk pastasås, läs mer > Om italiensk pastasås.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem