Cornetti e ceci - kikärtssoppa med makaroner
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

 

Kockskolan:

 

Om makaroner >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Cornetti e ceci - kikärtssoppa med makaroner

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 863

GBR (GI) / port: 7

Recept: 5178 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 6%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 650 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om makaroner > Äts ej

...

Skapat av
Christian Campogiani

Tillagning (30 min )

  1. Skala och hacka lök.
    Skala och finhacka vitlök.
    Hacka rosmarin.
    Smula, krossa chilifrukten.
    Tärna, hacka sidfläsk.
  2. Kikärtssoppa: Värm olivolja i en kastrull. Lägg i sidfläsk, lök, vitlök, rosmarin, chilifrukt (eller kajenn­peppar). Smula ner buljongtärningen och rör runt.
  3. Häll bort kikärtsspadet och skölj ärterna i ett såll eller durkslag. Gör detsamma med borlottibönorna och låt rinna av.
  4. Lägg hälften av kikärterna i kastrullen. Rör runt och häll på den mindre mängden vatten. Tillsätt sardellerna. Slätmixa med stavmixer.
  5. Tillsätt resten av kikärtorna, borlottibönorna och resterande mängd vatten. Låt allt bli varmt på svag värme.
  6. Pasta: Koka upp vatten i en ny kastrull. Tillsätt Cornettin och låt koka i 1 minut. Häll av i durkslag. Lägg ner pastan i bönsoppan och låt koka i 4 minuter.
  7. Servera soppan i skålar och ringla lite olivolja över. Riv över ost och toppa gärna med färsk rosmarin. Servera genast.

Kockens kommentar

Ceci = kikärter. Cornetti betyder ordagrant (bock)horn, dvs små böjda makaroner. Läs mer > Om makaroner.

Christian Campogani: Det här är en mustig och matig klassisk, italiensk soppa med pasta som har sitt ursprung i Rom. Rättens viktigaste ingrediens förutom pastan är kikärtorna som ger en god och mjuk smak och används både hela och mixade i soppan. För att komplettera dessa använder man även italienska borlottibönor. Jag har valt att använda Cornetti Rigati Intergrali, en 100% fullkornspasta för att rätten skall bli lite nyttigare. Den här pastarätten går snabbt att göra och passar perfekt att äta på hösten när man gärna äter en värmande soppa.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem