Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 863

GBR (GI) / port: 7
Recept: 5178 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 6%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Skala och hacka lök.
Skala och finhacka vitlök.
Hacka rosmarin.
Smula, krossa chilifrukten.
Tärna, hacka sidfläsk. - Kikärtssoppa: Värm olivolja i en kastrull. Lägg i sidfläsk, lök, vitlök, rosmarin, chilifrukt (eller kajennpeppar). Smula ner buljongtärningen och rör runt.
- Häll bort kikärtsspadet och skölj ärterna i ett såll eller durkslag. Gör detsamma med borlottibönorna och låt rinna av.
- Lägg hälften av kikärterna i kastrullen. Rör runt och häll på den mindre mängden vatten. Tillsätt sardellerna. Slätmixa med stavmixer.
- Tillsätt resten av kikärtorna, borlottibönorna och resterande mängd vatten. Låt allt bli varmt på svag värme.
- Pasta: Koka upp vatten i en ny kastrull. Tillsätt Cornettin och låt koka i 1 minut. Häll av i durkslag. Lägg ner pastan i bönsoppan och låt koka i 4 minuter.
- Servera soppan i skålar och ringla lite olivolja över. Riv över ost och toppa gärna med färsk rosmarin. Servera genast.
Kockens kommentar
Ceci = kikärter. Cornetti betyder ordagrant (bock)horn, dvs små böjda makaroner. Läs mer > Om makaroner.Christian Campogani: Det här är en mustig och matig klassisk, italiensk soppa med pasta som har sitt ursprung i Rom. Rättens viktigaste ingrediens förutom pastan är kikärtorna som ger en god och mjuk smak och används både hela och mixade i soppan. För att komplettera dessa använder man även italienska borlottibönor. Jag har valt att använda Cornetti Rigati Intergrali, en 100% fullkornspasta för att rätten skall bli lite nyttigare. Den här pastarätten går snabbt att göra och passar perfekt att äta på hösten när man gärna äter en värmande soppa.