Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 850

GBR (GI) / port: 16
Recept: 3399 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 7%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om pasta > Äts ej
Om spagetti > Äts ej
Om bandspagetti > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Christian Campogiani
Tillagning (20 min )
- Tärna skinkan i 1x3 cm stora bitar.
- Smält smör i en stekpanna. Lägg ner skinkan i pannan och stek cirka 2 minuter.
- Lägg ner ärtor och rör runt. Stek ytterligare 1 minut och häll sedan på vispgrädde. Låt koka upp.
- Krydda med nymalen svartpeppar och salt. Låt såsen sjuda på medelvärme i cirka 5 minuter.
- Koka pastan enligt anvisningar på paketet, men häll av pastan ca 1,5 min innan den är klar. Spara en del av pastavattnet som du tillsätter i såsen för att låta stärkelsen ge såsen en fin krämighet.
- Vänd ner pastan i såsen och låt pastan koka färdigt i såsen, cirka 1 minut. Tillsätt riven parmesan men spara lite till garnering. Smaka av och salta vid behov.
- Tips: Garnera med krossade valnötter och halverade körsbärstomater om du vill göra rätten lite festligare!
Kockens kommentar
"Papalina" från påvens lilla mössa som på italienska heter Papalina. Maträtten är en klassisk romersk rätt som passar perfekt till hela familjen, och den brukar vara särskilt omtyckt bland barn.Fettucini Papalina är klassikt italienskt, som sägs vara en rätt skapad av en restaurangägare i Vatikanen till kardinal Pacelli, blivande påven Pius XII (1876-1958). Det är lite annorlunda än detta recept, bland annat ingår lök och ägg. Fettucini är en smal bandpasta, läs mer > Om bandpasta.