Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 486

GBR (GI) / port: 20
Recept: 1943 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 4%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Om spiralpasta > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Christian Campogiani
Tillagning (20 min )
- Blötlägg den torkade svampen i en skål med varmt vatten.
- Värm olivoljan i en stekpanna. Hacka vitlöken och lägg i pannan tillsammans med kajennpeppar. Fräs en liten stund.
- Dela champinjonerna i fjärdedelar. Ta upp den uppblötta karljohanssvampen och lägg i pannan tillsammans med lite av vattnet de blötts upp i. Tillsätt champinjonerna och grovhackad bladpersilja. Häll på vinet. Låt såsen koka ihop på låg medelvärme.
- Koka fusillin enligt anvisningar på paketet, men ta upp pastan 1.5 minut innan koktidens slut. Spara pastavattnet.
- Vänd ner fusillin i svampblandningen, och tillsätt 1 dl av pastavattnet för att låta stärkelsen i vattnet hjälpa såsen att bli krämig. Värm upp pastan med såsen och koka ihop snabbt. Salta efter smak. Lägg upp och garnera med hackad bladpersilja.
Kockens kommentar
Fusilli Contadina betyder Bondmorans pasta och är en pastarätt som lämpar sig perfekt på hösten när det är svampsäsong. Den äts främst i Toscana i nordöstra Italien där man odlar Italiens bästa karljohanssvamp.Smaken av vitlök och kajennpeppar ger pastarätten extra sting och fusillin passar utmärkt till den här rätten eftersom dess spiraler fångar upp olivoljan och bitarna av svampen perfekt. Genom att använda fullkornspasta blir det även ett hälsosammare alternativ, säger Christian Campogiani.