
Annes yoghurtlimpa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 208

Kcal / portion: 2110

GBR (GI) / port: 67
Recept: 2110 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 3%
Kolhydrater: 38%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (3 tim )
- Värm yoghurten fingervarm, 37ºC.
- Smula jästen i en bunke. Tillsätt yoghurt och rör om så att jästen löser sig.
- Tillsätt övriga ingredienser. Blanda och bearbeta/knåda väl. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
- Knåda degen lätt på mjölat bord. Smöra brödform, eller lägg bakplåtspapper i formen. Lägg i degen. Låt jäsa under duk i 20 minuter.
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Grädda i ugn i 1 1/2 timme. Testa med att sticka i en trästicka i brödet, stickan skall kännas torr.
Kockens kommentar
Saltmängden är ganska hög, men ger karaktär åt brödet. Det går bra att minska mängden om du är aktsam om hur mycket salt du äter. Enligt Livsmedelsverket äter svensken dubbelt så mycket salt i snitt än vad som rekommenderas. För mycket salt anses ohälsosamt ur hjärt- och kärlsynpunkt.