Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 233

Kcal / portion: 347

GBR (GI) / port: 25
Recept: 2778 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 5%
Kolhydrater: 42%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om sockerkakor > Äts ej
Om muffins, cupcakes > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (2 tim )
- Värm juicen fingervarm, 37ºC.
- Deg: Smula jästen i en bunke. Häll på juicen och rör om tills jästen löst sig.
- Tillsätt olivolja, salt och mjöl. Blanda och bearbeta väl. Lägg en duk över bunken. Låt jäsa i 40 minuter.
- Knåda: Mjöla bakbordet och knåda degen lätt. Rulla ut en tjock korv och dela i 8 delar per sats. Lägg i bullformar.
- Kärna ur och skiva äpple. Tryck ner en skiva i frallorna. Låt jäsa i 30 minuter under duk.
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Grädda bullarna 15 minuter i ugn.
Kockens kommentar
Saltmängden är ganska hög, men ger karaktär åt brödet. Det går bra att minska mängden om du är aktsam om hur mycket salt du äter. Enligt Livsmedelsverket äter svensken dubbelt så mycket salt i snitt än vad som rekommenderas. För mycket salt anses ohälsosamt ur hjärt- och kärlsynpunkt.