Sparrisomelett på rostat bröd (förrätt)
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 246
            Kcal / portion: 614
            GBR (GI) / port: 1
Recept: 2457 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 21%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Ansa sparrisen, skär bort torr ände. Skär sparrisen i mindre bitar. Skala och skiva lök.
 - Hetta upp smör i kastrull på medelvärme. Fräs sparris och lök i cirka 5 minuter. Mixa med mixerstav.
 - Blanda ägg och grädde i en bunke. Rör ihop detta med sparrismixet. Riv ner parmesan i smeten. Salta och peppra. Rör om.
 - Hetta upp olja i en mindre stekpanna. Häll i smeten och sänk värmen. Rör om försiktigt så att smeten inte fastnar. När ägget "stannat sig" (stelnat) är omeletten klar. Ta av från plattan.
 - Hetta upp olivolja i stekpanna. Skiva brödet och stek det gyllenbrunt.
 - Fördela mangold på tallrikar. Lägg på bröd och omelett. Garnera med lite lök eller grönt. Ringla över lite balsamvinäger.
 
Förrätter
- Brödförrätt
 - Salladsförrätter ¤
 - (Sallad till maten >)
 - Gröna förrätter
 - Kall förrättssoppa
 - Varm förrättssoppa
 - Blini-, crepes-, våffelförrätt
 - Fiskförrätter
 - Förrätt med räkor, kräftor
 - Hummerförrätter
 - Krabbförrätter
 - Förrätt med musslor
 - Ostronförrätter ¤
 - Övriga skaldjursförrätter
 - Köttförrätter
 - (Sillrätter >)