
Sparrisomelett på rostat bröd (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 246

Kcal / portion: 614

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2457 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 21%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Ansa sparrisen, skär bort torr ände. Skär sparrisen i mindre bitar. Skala och skiva lök.
- Hetta upp smör i kastrull på medelvärme. Fräs sparris och lök i cirka 5 minuter. Mixa med mixerstav.
- Blanda ägg och grädde i en bunke. Rör ihop detta med sparrismixet. Riv ner parmesan i smeten. Salta och peppra. Rör om.
- Hetta upp olja i en mindre stekpanna. Häll i smeten och sänk värmen. Rör om försiktigt så att smeten inte fastnar. När ägget "stannat sig" (stelnat) är omeletten klar. Ta av från plattan.
- Hetta upp olivolja i stekpanna. Skiva brödet och stek det gyllenbrunt.
- Fördela mangold på tallrikar. Lägg på bröd och omelett. Garnera med lite lök eller grönt. Ringla över lite balsamvinäger.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)