Sparrisomelett på rostat bröd (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Olivolja

0.5 

dl

Mangoldskott

100.0 

gram

Balsamvinäger röd }

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sparrisomelett på rostat bröd (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 246

Kcal / portion: 614

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2457 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 21%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 249 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Olivolja 0.5 dl 15%

Mangoldskott 100.0 gram 1%

Balsamvinäger röd } 0%

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Ansa sparrisen, skär bort torr ände. Skär sparrisen i mindre bitar. Skala och skiva lök.
  2. Hetta upp smör i kastrull på medelvärme. Fräs sparris och lök i cirka 5 minuter. Mixa med mixerstav.
  3. Blanda ägg och grädde i en bunke. Rör ihop detta med sparrismixet. Riv ner parmesan i smeten. Salta och peppra. Rör om.
  4. Hetta upp olja i en mindre stekpanna. Häll i smeten och sänk värmen. Rör om försiktigt så att smeten inte fastnar. När ägget "stannat sig" (stelnat) är omeletten klar. Ta av från plattan.
  5. Hetta upp olivolja i stekpanna. Skiva brödet och stek det gyllenbrunt.
  6. Fördela mangold på tallrikar. Lägg på bröd och omelett. Garnera med lite lök eller grönt. Ringla över lite balsamvinäger.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem