
Ugnsbakad pumpapannkaka
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 151

GBR (GI) / port: 3
Recept: 605 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 200ºC.
Lägg bakplåtspapper på ugnsplåtar.
Skala och kärna ur pumpan.
Skär i grova bitar och lägg på plåten.
Rosta pumpan i ugnen i 20 minuter.
Ta ut pumpan och låt svalna. - Grovriv cheddar. Blanda i mixer pumpa, ägg, vetemjöl, cheddar, salt och peppar. Mixa.
- Fetta in portionsstora ugnsfasta formar och häll i smeten. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
- Före servering.
Skala och tunnskiva vitlök.
Hetta upp olja i stekpanna.
Lägg i vitlök och salviablad.
Fräs tills löken fått lite färg.
Lägg detta på pannkakorna.