Ugnsbakad pumpapannkaka
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Olivolja

0.2 

msk

Salt och peppar

 

 

Bakplåtspapper

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ugnsbakad pumpapannkaka

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 151

GBR (GI) / port: 3

Recept: 605 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 5%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 133 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Olivolja 0.2 msk 5%

Salt och peppar 0%

Bakplåtspapper %

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
    Lägg bakplåtspapper på ugnsplåtar.
    Skala och kärna ur pumpan.
    Skär i grova bitar och lägg på plåten.
    Rosta pumpan i ugnen i 20 minuter.
    Ta ut pumpan och låt svalna.

  2. Grovriv cheddar. Blanda i mixer pumpa, ägg, vetemjöl, cheddar, salt och peppar. Mixa.

  3. Fetta in portionsstora ugnsfasta formar och häll i smeten. Sätt in i ugnen i 20 minuter.

  4. Före servering.
    Skala och tunnskiva vitlök.
    Hetta upp olja i stekpanna.
    Lägg i vitlök och salviablad.
    Fräs tills löken fått lite färg.
    Lägg detta på pannkakorna.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem