
Aubergine i stället för potatis som tillbehör
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 20

Kcal / portion: 36

GBR (GI) / port: 1
Recept: 144 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min + 35 min )
Skölj auberginen och skär den på längden. Skåra skalen lätt med kniv.
- Salta eventuellt köttytan (se kommentar). Låt i så fall vila i 30-60 minuter. Skölj sedan av saltet i kallt vatten.
- Sätt ugnen på 200°C. Lägg auberginen i ungsäker form. Pensla snittytan med olivolja.
- Sätt in i ugnen i cirka 30 minuter. Auberginen skall vara genommjuk.
Serveras varm.
Kockens kommentar
Välj gärna stora auberginer. Receptet ger en halv per portion. Saltning och vila medför att den beska smaken dras ur, vilket man förr rekommenderade. Numera är de saluförda auberginen mindre besk i smaken så "urbeskning" är inte lika motiverat.
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)