
Het och syrlig kycklingwok med bulgur och exotisk salsa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 605

GBR (GI) / port: 10
Recept: 2421 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 5%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om wokning > Äts ej
Så wokas kyckling > Äts ej
Om chilipasta > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Sofia
Tillagning (40 min )
- Koka bulgur i dubbla mängden lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackning.
- Skala och tärna mango, avokado och tomater. Finhacka persilja. Spara lite till garnering. Lägg allt i skål och pressa citron över. Tillsätt lite olivolja, salt och peppar. Blanda försiktigt. Ställ gärna svalt.
- Skär kycklingfiléerna i bitar. Skala och hacka lök. Hetta upp olja i panna på medelhög värme och stek kyckling och lök ett par minuter.
- Tärna äpple. Tillsätt sambal, lite sesamolja och äpple i pannan. Rör om och stek någon minut ytterligare tills kycklingen är genomstekt. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp bulguren i skål och med salsas ovanpå. Lägg upp kyckling och garnera med persilja.
Kockens kommentar
Sambal oelek är en mycket het indonesisk chilipasta med röd chilipeppar som bas. Läs mer > Om chilipasta.Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel