Het och syrlig kycklingwok med bulgur och exotisk salsa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Om wokning >

 

 

Så wokas kyckling >

 

 

Om chilipasta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Het och syrlig kycklingwok med bulgur och exotisk salsa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 605

GBR (GI) / port: 10

Recept: 2421 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 5%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 465 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om wokning > Äts ej

Så wokas kyckling > Äts ej

Om chilipasta > Äts ej

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (40 min )

  1. Koka bulgur i dubbla mängden lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackning.
  2. Skala och tärna mango, avokado och tomater. Finhacka persilja. Spara lite till garnering. Lägg allt i skål och pressa citron över. Tillsätt lite olivolja, salt och peppar. Blanda försiktigt. Ställ gärna svalt.
  3. Skär kycklingfiléerna i bitar. Skala och hacka lök. Hetta upp olja i panna på medelhög värme och stek kyckling och lök ett par minuter.
  4. Tärna äpple. Tillsätt sambal, lite sesamolja och äpple i pannan. Rör om och stek någon minut ytterligare tills kycklingen är genomstekt. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg upp bulguren i skål och med salsas ovanpå. Lägg upp kyckling och garnera med persilja.

Kockens kommentar

 Sambal oelek är en mycket het indonesisk chilipasta med röd chilipeppar som bas. Läs mer > Om chilipasta.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem