Ugnslagad och grillad fläskfilé
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas fläskfilé >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ugnslagad och grillad fläskfilé

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 208

GBR (GI) / port: 0

Recept: 831 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 25%

Fett: 6%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 136 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas fläskfilé > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (4 tim )

  1. Sätt ugnen på 100-125ºC.
  2. Putsa köttet rent från hinnor. Salta och peppra.
  3. Hetta upp matfett i stekpanna och lättbryn köttet runt om.
  4. Sätt in i ugnen till kärntemperatur 60-63ºC. Tillagningstid 1-2 timmar.
  5. Ta ut köttet och låt det vila utan folie.
  6. Förbered tillbehör.
  7. Hetta upp en grillpanna utan matfett. Pannan skall vara riktigt het.
  8. Skär köttet i tjocka portionsskivor. Pensla köttet med olja. Krydda vid behov.
  9. Grilla köttet hastigt i grillpanna eller på grillen.

Kockens kommentar

Ju lägre ugnstemperatur desto jämnare genomstekt blir köttet, men det tar längre tid. Bästa, säkraste grillresultat får man om man förlagar köttet i ugn i god tid innan grillning skall ske. Dessutom slipper man stress och tidproblem i samband med måltiden. Ungslaga gärna köttet på förmiddagen för senare grillning på kvällen.

Alternativ

Grillad fläskfilé

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem