![Ugnslagad och grillad fläskfilé](http://www.kunskapskokboken.se/recipeImages/ri_17249_3.jpg)
Ugnslagad och grillad fläskfilé
Kalori- och GI:
![](../img/dk/gfx/plupp-yellow.png)
Kcal / 100 gram: 152
![](../img/dk/gfx/plupp-green.png)
Kcal / portion: 208
![](../img/dk/gfx/plupp-green.png)
GBR (GI) / port: 0
Recept: 831 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 25%
Fett: 6%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (4 tim )
- Sätt ugnen på 100-125ºC.
- Putsa köttet rent från hinnor. Salta och peppra.
- Hetta upp matfett i stekpanna och lättbryn köttet runt om.
- Sätt in i ugnen till kärntemperatur 60-63ºC. Tillagningstid 1-2 timmar.
- Ta ut köttet och låt det vila utan folie.
- Förbered tillbehör.
- Hetta upp en grillpanna utan matfett. Pannan skall vara riktigt het.
- Skär köttet i tjocka portionsskivor. Pensla köttet med olja. Krydda vid behov.
- Grilla köttet hastigt i grillpanna eller på grillen.
Kockens kommentar
Ju lägre ugnstemperatur desto jämnare genomstekt blir köttet, men det tar längre tid. Bästa, säkraste grillresultat får man om man förlagar köttet i ugn i god tid innan grillning skall ske. Dessutom slipper man stress och tidproblem i samband med måltiden. Ungslaga gärna köttet på förmiddagen för senare grillning på kvällen.
Alternativ
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv