Paul Svenssons midsommarsmörgås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal smörgåsar: 4

Smör normalsaltat

40.0 

gram

Kavring

4.0 

skivor

Peppar grovmald

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Paul Svenssons midsommarsmörgås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 155

Kcal / portion: 748

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2992 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 11%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 483 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Smör normalsaltat 40.0 gram 10%

Kavring 4.0 skivor 11%

Peppar grovmald 0%

...

Skapat av
Paul Svensson

Tillagning (20 min + 2 tim )

  1. Lägg gräddfil i ett kaffefilter i cirka 2 timmar så att överflödsväskan rinner av.
  2. Riv citronskal och finskär gräslök. Spar lite av gräslöken till garnering. Fintärna matjesill och blanda med gräddfil, citronskal och finskuren gräslök.
  3. Skala och skiva rödlök tunt. Lägg i isvatten.
  4. Skär purjolök i lika långa bitar som kavringen och koka i lättsaltat vatten tills de blir mjuka. Ta ut och låt svalna.  Återvärm i nybrynt smör.

  5. Koka äggen i 9 1/2 minuter i kokande vatten. Skala och skiva.
  6. Varva matjesillsröran, lökringar, skivat ägg och ljumna purjolökar. Avsluta med gräslök och peppar.

Kockens kommentar

Paul Svensson är en av Sveriges stjärnkockar och f.d. kökschef på BonLloc och F12 och känd från TV. Han rekommenderar Carlsbergs Sort Guld till smörgåsen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem