Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 155

Kcal / portion: 748

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2992 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 11%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min + 2 tim )
- Lägg gräddfil i ett kaffefilter i cirka 2 timmar så att överflödsväskan rinner av.
- Riv citronskal och finskär gräslök. Spar lite av gräslöken till garnering. Fintärna matjesill och blanda med gräddfil, citronskal och finskuren gräslök.
- Skala och skiva rödlök tunt. Lägg i isvatten.
- Skär purjolök i lika långa bitar som kavringen och koka i lättsaltat vatten tills de blir mjuka. Ta ut och låt svalna. Återvärm i nybrynt smör.
- Koka äggen i 9 1/2 minuter i kokande vatten. Skala och skiva.
- Varva matjesillsröran, lökringar, skivat ägg och ljumna purjolökar. Avsluta med gräslök och peppar.