Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 202

Kcal / portion: 213

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1701 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 18%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Granatäpple 0.5 styck 1%
Mousserat torrt vin 1.0 dl 4%
Forellrom saltad 3.0 msk 3%
...
![]()
Skapat av
Sturegallerian
Tillagning (15 min + 36 tim )
- Ta ut sillen och låt rinna av. Rensa och finhacka purjolök.
- Blanda crème fraiche med gräddfil i en skål. Vänd ner purjolökshacket.
- Skär sillfiléerna i cm-stora bitar och lägg i skålen. Gröp ur och tillsätt granatäpple. Se till att bara få med kärnor, fruktkött och saft, inte det vita innerskalet.
- Häll på champagn, den kommer att lägga sig som ett bubblande skum. Vänd sedan sakta och försiktigt med en sked så att syran från champagnen får jämn spridning.
- Avsluta med att lägga på forellromen och vänd runt blandningen mycket försiktigt så att rommen bevaras spänstiga och hela.
- Ställ sillen kallt och dra i 1-2 dygn, helst 2.
- Servera tillsammans med färskpotatis eller på stenugnsbakat knäckebröd. En kall lager och en snaps passar utmärkt till.
Kockens kommentar
Champagnesillen har tagits fram av Robert Sundberg (Delikatessgrossisten, Sturegallerian Stockholm) och Tomas Gustavsson tidigare kock på Operakällaren. Som mousserat vin rekommenderas Bollinger eller Cremant från Alsace.
Menyse´s kommentar: Utsökt god!