
Kalljästa grahamsfrallor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 276

Kcal / portion: 213

GBR (GI) / port: 13
Recept: 1706 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 6%
Kolhydrater: 48%
Fibrer: 4%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så bakas ljust bröd > Äts ej
Om kalljäsning bröddeg > Äts ej
Så rundrivs deg > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (30 min + 8 tim )
- Deg: Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten. Rör om tills jästen löst sig.
- Tillsätt salt, olja, och mjöl. Knåda degen och rundriv (forma) till frallor. Lägg frallorna på en liten plåt. Täck med plastfilm.
- Sätt in i kylskåp över natt. Max 12 timmar.
- Nästa dag: Sätt ugnen på 250°C.
- Grädda frallorna i 10 minuter.
Kockens kommentar
Små grahamsfrallor passar utmärkt som kuvertbröd. Läs mer > Om kuvertbröd.Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat ljust bröd är runt 35%. Cirka 10 cl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.